Mosselen In ?t Pannetje (1)

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de mosselen onder stromend koud water. Verwijder exemplaren waarvan de schelpen zijn gebroken of openstaan en zich na een tik op de schelp niet sluiten. Leg de mosselen in een hoge pan en schik de limoen of citroenschijfjes er tussen. Schenk er 2 1/2 deciliter water over en leg het stuk boter er bovenop. Sluit de pan met het deksel. Breng alles snel aan de kook. Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer. Reken op een kooktijd van 7 8 minuten. De mosselen zijn gaar wanneer alle schelpen zich hebben geopend. Neem onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Strooi peterselie en bieslook over de mosselen en schep ze enkele malen voorzichtig met een schuimspaan om.

Mosselen In ?t Pannetje (1) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept