Red Snapper Uit De Oven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer Langer dan 1 uur - restaurant Hoofdgerecht link Smulweb.nl print

Ingrediƫnten

Bereiding

Wrijf de vis in met zout en het sap van 1 limoen. Laat dit 15 min. intrekken. Spoel de vis daarna grondig af onder de koude kraan en dep het droog met keukenpapier. Meng de knoflook met de bosuitjes en het sap van een halve limoen, voeg peper en zout naar smaak toe. Kerf de vis kruislings in met een scherp mes, vul hem met het knoflookmengsel en bedruppel de vis met limoensap. Snijd de rest van de limoen in schijfjes en steek deze in de inkervingen. Doe de vis in een ovenvaste schaal en bak hem ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden. Wikkel de kookbananen in plakken gerookt spek en bak deze 40 min. in de oven op 180 graden Variatie: Stoven - leg de vis op de bodem van een wijde pan met wat klontjes boter en zoveel water dat de vis net bedekt is. Breng het geheel aan de kook en laat de vis in gesloten pan zacht stoven tot het in ongeveer 20 min. gaar is. In alu-folie: Leg de vis op een beboterd stuk alu-folie in een ovenschotel. Strooi er zout, peper, citroensap en kruiden over. Vouw de folie stevig om de vis en laat het bij 200 graden in een voorverwarmde oven, op de middelste richel,gaar worden. Reken ongeveer 15 min. per kilo.
Red Snapper Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl

Receptenzoeker