1 Meng zout en peper door bloem en haal vlees er doorheen tot alle delen vlees met bloem bedekt is.
2 Braad uien en appel in braadpan in de margarine.
3 Voeg vlees bij en braad zacht tot bruin.
4 Voeg jeneverbessen, laurier, kruidnagels, warme bouillon en wijn toe en krap de bodem schoon van aanbaksels.
5 Laat vlees 1+1/2 tot 2 uur stoven. Maak ondertussen de POTDEKSEL:
6 Zeef meel zout en bakpoeder samen en wrijf margarine door meel tot een fijn massa.
7 Meng ei met melk en maak een stevige deeg.
8 Rol uit tot 1cm dikte(zo 20 cm in doorsnee.
9 Doen nu de gaar vlees met zilveruitjes in ovenschaal en doe de potdeksel erop. 1
0 Bak voor 30 min. bij 210-220*C tot de brood-deksel goud-bruin en gaar is.(ik doe altijd die pan in de oven waar ik de vlees in gaarde en doen dan deze pan se deksel ook op in die oven om te stomen)
Jachtschotel Met Potbrood-deksel 1 is een recept van Smulweb.nl