Noorse Kip

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kip na dat je die gevuld hebt in de pan met gesmolten boter doen en aan beidde kanten mooi bruin bakken. Doe dan de deksel op de pan en zet het vuur op een laag pitje. Wel af en toe omkeren en bedruipen. Zelfs een grote kip is in 1 a 1 1/2 uur gaar. 10 minuten voor het serveren een klein scheutje water toevoegen daarna met een houten lepel even over de bodem schrapen zodat alles zich goed mengt, de jus wordt dan prachtig bruin. Je zult merken dat na ongeveer 1 uur de geur van het gerecht zich vrij zal gaan maken. En die is heerlijk. Je kunt de kip ook met andere kruiden vullen. Gewoon zelf proberen.

Noorse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Aspergepakketje met zalm
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte zalm en rucola-tuinkersboter
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Noorse visschotel
0 min
Bekijk recept