Snijd het spek in blokjes. pel en snipper de ui. was de prei en snijd haar in ringen. schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. was de kool en snijd haar in dunne repen,schil de aardappelen en snijd ze in blokjes,was de sperziebonen,haal ze af en breek ze in stukken. dompel de tomaten 15 seconden in kokend water,trek de velletjes eraf en snijd ze in vieren. bak het spek langzaam uit in een flinke soeppan. schep de stukjes spek uit de pan en fruit in het spekvet de ui en de prei al roerend glazig. pers de gepelde knoflook uit boven het mengsel en voeg dan de wortel,de kool,de aardappel,en de basilicum toe. laat alles onder nu en dan omscheppen 5 minuten zachtjes smoren. giet er dan de bouillon over en laat de soep zachtjes smoren. giet er dan de bouillon over en laat de soep 20 minuten koken op een laag vuur,roer er vervolgens de sperziebonen,de erwten,de tomaat en de macaroni door en kook de soep nog 15 minuten. breng haar op smaak met zout en peper,snijd de plakjes rauwe ham in repen en roer die met het bieslook vlak voor het opdienen door de soep.
Italiaanse Minestrone is een recept van Smulweb.nl