Aardbeientaartjes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem in een kom met zout naar smaak. Wrijf de boter en reuzel erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg de eierdooier en circa 1 eetlepel water toe en kneed tot het deeg in een bal samenpakt. Leg het 1 uur afgedekt in de koelkast. Warm de oven voor op 180 gr C. Rol het deeg uit, steek hieruit rondjes en bekleed er 16 - 18 taartvormpjes van 4 - 5 cm mee. Prik ze in en bak ze 10 - 12 minuten blind tot ze goudbruin zijn. Laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes. Voor de vulling: houd 1 1/4 dl melk apart en meng de rest met de suiker in een pan. Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Meng in een kom de bewaarde melk met maizena, bloem, ei en eierdooier. Voeg het eiermengsel al roerende langzaam aan de gekookte melk toe. Zet het weer op het vuur en laat al roerende zachtjes koken tot een dikke en gladde vla. Roer de boter en enkele druppeltjes vanille-essence erdoor tot het mengsel glanst. Zeef de vla, leg vochtig bakpapier op het oppervlak en laat afkoelen. (Tot dit punt kunt u de taartjes een dag van tevoren maken). Vul de gebakken taartbodempjes met de gekoelde vla en leg er 2 plakjes gesneden aardbeien in. Glaceer de taartjes ten slotte met de rode-bessengelei.

Aardbeientaartjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeientaartjes
185 min
Bekijk recept
Aardbeientaartjes met mascarpone
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Op-en-top Hollandse aardbeientaartjes
40 min- Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeientaartjes
185 min
Bekijk recept
Aardbeientaartjes met mascarpone
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Op-en-top Hollandse aardbeientaartjes
40 min- Nagerecht
Bekijk recept