Zweedse Caketaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm van 22 cm in met boter. Boter en suiker kloppen tot het romig is. Eieren er een voor een doorroeren. Vanille toevoegen. Bloem en bakpoeder erboven zeven en erdoor roeren. Water toevoegen tot je een glad mengsel hebt. Schenk het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak de taart 30 minuten. Haal de taart uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Voor de toplaag alle ingredienten verwarmen in een pan, even zachtjes laten pruttelen totdat het een geheel is. Over de taart verdelen en 5 minuten laten afbakken tot hij goudbruin is. (Hier kan je natuurlijk gesmolten chocolade over strijken als de taart klaar is).

Zweedse Caketaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Caketaart Met Banketbakkersroom
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mjuk Toscaka (Zweedse Caketaart)
30-60 min -
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept