Rijst Koekjes

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de spek of pocheer de vis of kook de garnalen etc. Snij de ui fijn en fruit die in het bakvet. Voeg na 3 min de fijgesneden knoflook toe. Doe de rijst in een mengkom en voeg ui, knoflook, vulling(spek,garnaal,tofu,vis, naar keuze) toe. Voeg kruiden toe en meng door elkaar. Maak met ketjap of vis/oestersaus op smaak/geur. Het mengsel moet kruidig geuren (Zelf proef ik zelden maar kook op geur). Voeg 1 ei en de fijn geprakte aardappel of wat aardappel puree toe zodat een enigszins samenhangende massa ontstaat. Doe een beetje van je favoriete bakolie in de koekepan. Maak met 2 eetlepels z.g. ′quenelles′(ovaal afgeplat bolletje)en doe die in de pan. Als de onderkant bruin is (2/3 min) voorzichtig omdraaien. NB. Pan moet olienat blijven voor een goed resultaat.

Rijst Koekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept