Crambambuli (Hongaarse Oudejaarsavonddrank)

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de gewassen zuidvruchten 24 uur weken, ontpit ze en verdeel ze zo nodig in stukjes. Leg die in een grote vuurvaste schaal en voeg de oranjesnippers, de in stukjes gesneden dadels en de grofgehakte walnoten toe. Leg een ijzeren rooster over de schaal, schud de suikerklontjes hierop en begiet deze met de rum. Steek de rum klokslag 12 uur aan, wacht tot de alcohol is opgebrand en laat de gesmolten suiker in de schaal druppelen. Voeg dan de warm gekruide wijn, de hete thee en het vruchtensap aan de massa toe. Roer de drank goed om en dien hem op in grote wijn- of limonadeglazen met een klein deel van de vruchten.

Crambambuli (Hongaarse Oudejaarsavonddrank) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crambambuli (Hongaarse Oudejaarsavonddrank)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hongaarse Oudejaarsavonddrank
0 min
Bekijk recept

Crambambuli (Hongaarse Oudejaarsavonddrank)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept