Houmous (vegan)

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de kikkererwten met de tahin en olijfolie in een hoge beker en pers hierboven de knoflook fijn. maal met de staafmixer tot een fijne, stevige massa ontstaat. Voeg 50 tot 100 ml water toe. Het geheel moet smeuiig en smeerbaar worden, voeg daarna naar eigen smaak citroensap toe. ikzelf doe meestal 4 eetlepels. Als je dit alles goed door elkaar hebt geroerd, doe het dan in een glazen schaal met deksel. Je kunt het dan een week in de koelkast bewaren.

Houmous (vegan) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoenpasta met vegan worstjes
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde prei met tijm
Bekijk recept
Vegan Karamel-appeltaart
Bekijk recept
Thaise Salade (vegan)
10-20 min -
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegaburger met gegrilde groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met hummus en rosbief
25 min Bijgerecht
Bekijk recept