Bladerdeeg Met Snoekbaars En Tomaat

5
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de plakken bladerdeeg op licht beboterd en met bloem bestoven bakblik en prik er met een vork in het midden wat gaatjes in. Blancheer de spinazie kort, spoel de blaadjes direct daarna koud af en laat ze zeer goed uitlekken. Pocheer de snoekbaarsfilet (die je in vieren hebt verdeeld) halfgaar in de visfumet. Ontvel de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit met een pommes parisienne boortje. Leg de spinazie in het midden op de bladerdeegrondjes. Leg hierboven op de halfgare vis en bedek de spinazie en de vis nu af met de uitgeholde tomaat (je zou het ook kunnen omkeren en de tomaten vullen en vervolgens op de kop op de bladerdeegrondjes plaatsen, echter, nog niet uitgeprobeerd). Bak de aldus ontstane snoekbaarstaartjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ca. 10 minuten gaar.
Voorbereiding
saus: Doe de witte wijn en de fijngesneden ui in een sauspan en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat dit nog even doorkoken, neem de pan van dee hittebron, zeef de massa en klop er de in klontjes verdeelde ijskoude boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Uitserveren: Verdeel de saus over de voorverwarmde borden en zet in het midden de net afgebakken snoekbaarstaartjes, garneer af door op de tomaat een blaadje salie te leggen.

Bladerdeeg Met Snoekbaars En Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept