Een Echt Spaans Toetje: CREMA CATALANA

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In kom custardpoeder met 100 ml melk tot een glad papje roeren. In pan rest van de melk met kaneel en citroenrasp aan de kook brengen en afgedekt 5 minuten zachtjes laten koken. In kom dooiers met 125 gr suiker tot romige cr?mekleurige massa kloppen. Custardmengsel erdoor kloppen. Enkele eetlepels hete melk erdoor roeren. Al roerend eimengsel bij hete melk schenken. Blijven roeren tot dikke vla ontstaat en 3 minuten al roerend goed verwarmen. Vla in vormpjes scheppen en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.. Grill voorverwarmen. Vla bestrooien met rest van suiker. Vormpjes op bakplaat vlak onder grill zetten en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.

Een Echt Spaans Toetje: CREMA CATALANA is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept