Ricottakaas

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de melk op een zacht pitje tot ca. 65 Gr C. Roer het citroensap erdoor. Hierdoor zal de melk gaan schiften. Zet de melk 2 - 12 uur weg (niet in de koelkast). Hoe geduldiger men is, hoe smeuoger de kaas wordt. Doe vervolgens twee lagen kaasdoek in een zeef of vergiet en zet deze boven een kom. Doe het kaasmengsel in de zeef en laat de wei gedurende enkele uren eruit lekken, totdat de massa in de zeef droog is.

Ricottakaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met ricotta en zongedroogde tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met rode vruchten en speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met ricotta en zongedroogde tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met rode vruchten en speculoos
35 min Nagerecht
Bekijk recept