Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Breng voor de saus de melk met het opengesneden vanillestokje langzaam aan de kook. Plet als u geen zoethoutpoeder gebruikt, het stokje zoethout en laat het samen met de vanille in de melk meetrekken. Klop de dooier met de kristalsuiker, het zoethoutpoeder en de rest van het zout schuimig. Schraap met een mespunt de vanillezaadjes boven de melk uit het stokje. Schenk de melk al kloppend bij de eierdooier en schenk het vocht terug in de pan. Verwarm het geheel al roerend tot het begint te binden. Let erop dat de saus niet gaat koken! Schenk de saus over in een kom en laat de saus in een koud waterbad al roerend afkoelen.Maak voor de tuilles de glucose in de magnetron vloeibaar in enkele seconden. Meng de glucosesiroop met de anijszaad en kleurstof en smeer de massa op bakpapier met behulp van een lepel uit tot enkele dunne ovalen. Bak de tuilles in de oven in circa 8 minuten krokant. Laat ze iets afkoelen en leg ze voor het grootste deel over een hoek van een vierkant blik. Laat de tuilles zo afkoelen.
Parfait Van Pastis Met Zoethoutsaus is een recept van Smulweb.nl