Kwarktaart

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Bedek de bodem van de ingevette springvorm met lange vingers. Klop de jam met de rum goed los en verdeel dit over de lange vingers. De eierdooiers met de suiker schuimig kloppen. Sla de eiwitten met het zout heel stijf. Rasp de schil van de citroenen. Doe het sap van de citroenen in een pannetje en verwarm dit. Niet laten koken. Los de goed uitgeknepen gelatine daarin op. Meng de kwark door het dooiermengsel en meng vervolgens de opgeloste gelatine erdoor. Vervolgens voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor scheppen. Tot slot de uitgelekte vruchten erdoor. Giet het geheel in de springvorm en dek het af met plastic folie (geen aluminiumfolie, daarvan blijven restjes achter op de taart). Laat de taart 24 uur opstijven in de koelkast. Daarna garneren naar wens.

Kwarktaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kwarktaart met aardbeien
35 min Gebak
Bekijk recept
Frisse vanillekwarktaart met bloedsinaasappel
165 min-
Bekijk recept
Feestelijke bramen-kwarktaart
30 min- Nagerecht
Bekijk recept