Hemelse Modder

2
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng een flinke bodem water in een wijde pan aan de kook. Zet een hittebestendige kom in het kokende water. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade met de koffie in de kom. Zorg dat het water zachtjes kookt en laat de choclade au bain marie smelten. Splits het ei in dooier en wit. Neem de kom uit het kokende water en roer de eidooier door de gesmolten chocolade. Laat het chocolademengsel onder af en toe roeren koud worden. Klop de slagroom half stijf. Klop het eiwit met schone en droge gardes stijf. Leg het eiwit bij de slagroom. Schep het chocolademengsel met een pannelikker erdoor. Zorg dat het mengsel er een beetje streperig uitziet. Verdeel de mousse over 2 glazen coupes. Zet deze in de koelkast. Garneer voor het opdienen de chocolademousse met een oubliewafel.

Hemelse Modder is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hemelse modder
20 min + 3 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart Van Hemelse Modder
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Hemelse Modder
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Hemelse modder
20 min + 3 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Risotto met asperges & verse munt
Bekijk recept
Hemelse Cassata
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept