Bruine-bonenbrij

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en week de bonen een dag van te voren, voeg 1 1/2 theelepel zout toe, leg het spek er bij, breng het geheel aan de kook en kook de bonen gaar. Leg, tegen dat de bonen goed zijn, de worst bij het gerecht opdat deze meewarmt. Neem dan spek en worst uit de pan en maak een papje van een paar eetlepels bloem en wat karnemelk. Als het mooi glad is, roert u de rest van de karnemelk er bij en schenk het mengsel vervolgens bij de bonen. Blijf roeren totdat u een gebonden massa hebt verkregen. Breng de bonen over in een schotel, die u garneert met het in dobbelsteentjes gesneden spek en de in plakjes gesneden worst. Serveer de stroop er afzonderlijk bij.

Bruine-bonenbrij is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept