Zure Zult Of Hoofdkaas

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet ongeveer 1 kilo vleesallerlei net onder water op met 2 theelepels zout, 1 theelepel peper, wat nootmuskaat, wat kruidnagelgruis, heel weinig cayennepeper, twee laurierbladeren, wat tijm en een dl azijn. Laat alles tezamen heel lang koken. (ongeveer 2 tot 3 uur). Haal het vlees uit de bouillon, zoek het uit( verwijder botjes, kraakbeen en vellertjes) en maal het. Zeef het vocht. laat het afkoelen, schep het vet eraf. Werd het vocht stijf dan kan, nadat het weer verwarmd is, er zoveel van het vlees gemengd worden tot het een smeuiige massa is. Werd het vocht niet stijf, dan kan dit ingekookt worden of er kan per dl een blaadje witte gelatine worden toegevoegd, waarna het eveneens met het vlees gemengd wordt. Meng er ook meerdere zeer klein gesneden zure augurken door. Proef de smeuiige massa, wellicht dient er nog meer azijn of zout of kruiden te worden toegevoegd. Doe de massa in met koud water omgespoelde puddingvorm en laat het opstijven. Eet het dungesneden, op de boterham.

Zure Zult Of Hoofdkaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rusland: Hoofdkaas Of Zult
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hoofdkaas
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Hoofdkaas
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
0 min
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept