Italiaanse Zomersla

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de kip of parelhoenfilets op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Houd alles 12 14 minuten tegen de kook aan. Laat de filets daarna op keukenpapier uitlekken, opdrogen en koud worden. Maak de boontjes schoon. Breek ze in stukjes van ca. 4 centimeter. Zet ze op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de boontjes niet veel langer dan 8 minuten zachtjes koken. Stort ze vervolgens in een vergiet en spoel er zoveel koud water over tot ze volkomen afgekoeld zijn. Laat de boontjes daarna uitlekken en zo veel mogelijk opdrogen. Halveer de tomaten. Verwijder kernen, zaad en vocht. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd het kippenvlees eveneens in reepjes. Leg ze in een kom en voeg de boontjes, tomaten, olijven en de helft van de basilicumreepjes toe. Schep alles luchtig door elkaar. Voeg de vinaigrettesaus toe en schep alles nogmaals enkele malen luchtig om.

Italiaanse Zomersla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwe zomersla
22 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drie Kleuren (zomer)sla
20-30 min -
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept