Baklava Met Honingroom

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Poeder- en vanillesuiker, alle noten, kaneel, koekkruiden en kruidnagelpoeder mengen. Deegvellen evt. op maat van bakvorm snijden. 1 vel fillodeeg in vorm leggen en met boter bestrijken, volgende vel eropleggeen en met boter bestrijken. Zo 5 vellen op elkaar leggen. Helft van notenmengsel erop scheppen. Hierop weer 5 lagen met boter bestreken fillodeeg leggen. Rest van notenmengsel erover verdelen. Afdekken met 5 met boter bestreken deegvellen. Met scherp mes in bovenste deeglaag vierkantjes van ca. 4 x 4 cm kerven. Baklava in midden van oven in 50-60 min. lichtbruin bakken. Saus: 3 dl water met alle ingredienten voor saus in pan met dikke bodem aan de kook brengen. Saus op matig vuur tot de helft laten inkoken. Saus zeven en laten afkoelen. 3 el saus achterhouden, rest over warme baklava verdelen. Honingroom: slagroom en 3 el achtergehouden saus lobbig kloppen.

Baklava Met Honingroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde vijgen met honingroom en hazelnoten
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava Met Honing-Notensaus
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept