Makreelmousse

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een bakje met ruim water gelatine 10 minuten weken. Uitje pellen en heel fijn snipperen. Slagroom zonder suiker bijna stijf kloppen, citroen uitpersen. In kom makreel met vork fijnprakken nadat je hem van de graad ontdaan hebt. Hierbij doen uitje, sambal, 1 el citroensap en de mayonaise. Met vork goed door elkaar prakken. In steelpan 1 dl water verhitten. Van vuur afnemen. Gelatine goed uitknijpen en in het hete water oplossen. Iets laten afkoelen. Ketjap en gelatine-oplossing door slagroom roeren. Spoel een vorm met koud water om. Met mixer slagroommengsel goed door makreelmengsel mengen en deze mousse overdoen in de vorm. In de koelkast zeker 2 uur op laten stijven.

Makreelmousse is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pikante makreelmousse
30 min Snack
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pikante makreelmousse
30 min Snack
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept