- Snijd het varkensvlees in dunne plakjes en marineer ze ca. 15 minuten in een mengsel van 2 el ma?zena aangelengd met 2 el sherry, 1 el soja en het losgeklopt ei. - Schrap de worteltjes, snijd ze overlang in reepjes van 3 cm; verwijder het zaad van de paprika′s en snijd de paprika′s in lange reepjes van ca, 3 cm dikte. - Snijd ook de preitjes en bamboespruiten overlangs in reepjes van dezelfde lengte. - Meng 3 el azijn met 3 el suiker, 3 el ananassap, 2 el sherry en knoflook door elkaar en maak met dit vocht 1 el ma?zena aan. - Verhit 4 el olie tot de damp eruit opstijg. - Temper het vuur. - Bak hierin het gemarineerde vlees 3 minuten. - Het vlees moet goudbruin van buiten zijn en zacht van binnen. - Haal het uit de pan en houd het warm. - Vul zonodig het restant olie met 1 a 2 el verse olie aan en verhit het tot de damp eruit opstijg. - Temper dan het vuur en fruit de stukjes wortel met de stukjes prei 1 minuut. - Roer er daarna de paprikareepjes doorheen en tenslotte de bamboespruiten. - Giet de kippebouillon erbij en tenslotte het mengsel met de aangelegde ma?zena. - Voeg, wanneer de saus kookt, de ananasstukjes en 1 el tomatenketchup toe. - Laat de massa al roerend goed aan de kook komen en giet het over het vlees. - Garneer het gerecht met in plakjes gesneden tomaten.
Zoetzuur Varkensvlees Met Groenten En Ananas is een recept van Smulweb.nl