Chocolade Ricottataart

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg grotendeels, bestrooi ze met suiker, leg ze op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap. Bestrijk een springvorm (? 18 cm) met boter, bestuif de vorm met bloem en bekleed deze met het deeg. Maak een opstaande rand die tot 2/3 van de wand van de vorm komt. Zet de vorm in de koelkast en maak de vulling. Zet 1 dl espressokoffie en laat dat afkoelen. Rasp de chocolade met een grove rasp. Klop de ricotta met de suiker, de koffie, de chocolade de eidooiers en de bloem tot een gladde massa en vul hiermee de vorm. Zet de taart 30 minuten in de koelkast om op te stijven en zet deze daarna in een voorverwarmde oven (180? C). Bak de taart ongeveer 1 uur, laat de taart in de oven met de deur op een kier afkoelen en bestuif de bovenkant licht met cacao of poedersuiker.

Chocolade Ricottataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept