Pistache Strudel Met Honingsiroop.

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Lek de ricotta in een vochtige schonedoek in een vergiet ? 2 uur uit. Boen de limoenen schoon en rasp de schillen fijn af. Pers de limoenen uit. Schraap de ricotta uit de doek en meng met het limoensap en ? rasp,de pistachenoten, suiker en het kaneelpoeder. Smelt de boter,laat het niet bruin worden en neem direct van het vuur. Verwarm de oven voor op 180 ?C. Leg 1 vel fillodeeg op een werkvlak,bestrijk het met gesmolten boter en leg er zo nog 3 met boter bestreken fillovellen op. Dek af met een onbestreken vel fillodeeg. Verdeel ? van de ricottavulling over het midden van de lap deeg. Vouw de punten naar elkaar toe als een enveloppe, en druk ze iets over elkaarheen vallend vast. Maak zo nog 3 flapjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de flapjes met nog wat gesmolten boter en bak ze in het midden vn de oven in ? 15 ? 20 min goudbruin en gaar. Meng voor de siroop 1 dl water met de honing en verwarm zachtjes zodat het oplost, het mag niet heet worden neem de pan van het vuur en voeg een paar druppels oranjebloesemwater toe. Snijd de flapjes in punten en besprenkel ze royaal met de siroop.

Pistache Strudel Met Honingsiroop. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante baklavarolletjes
40 min-
Bekijk recept
Filodeegtaart met sesamvulling en honingsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ricottastrudels en mango
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept