Marokkaanse Dadelruiten

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dadels ontpitten en in een keuken machinee fijnhakken. Orangebloesemwater(mazhar),kaneel en helemaal glad roeren. Apart houden. Het tarwegriesmeel met de overige 4 eetlepels olie vermengen. Suiker en een mespuntje zout erbij doen en een stevige deeg van kneden. De helft van het deeg uitrollen en met de dadelmassa bestrijken. De andere helft van het deeg uitrollen en erop leggen. Goed aandrukken en er ruiten van snijden. De frituurolie verhitten en de ruiten hierin goedbruin bakken. Wat honing verwarmen en de gefrituurde koekjes erin dopen. Op een rooster uit laten lekken en af laten koelen.

Marokkaanse Dadelruiten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept