Zoek
Marokkaanse Kip
4
0-10 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 eetl. (olijf)olie
- 0,5 l kippenbouillon,zelfgetrokken,uit een pot of van
tabletten
- 1 blik kikkererwten (800 g)
Voor de horissa:
- 1 ui
- 1 pot of blik geroosterde en ontvelde rode paprika (400 g)
- 2 rode Spaanse pepertjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theel. korianderpoeder
- 2 theel. komijnpoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kaneel
- 1/2 theel. kruidnagelpoeder
- 4 eetl. (olijf)olie
- sap van 1/2 citroen
-
Bereiding
Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2 x 2 cm. Verhit de 2 eetlepels olie in een pan. Bak de kipblokjes rondom aan. Voeg de bouillon, de rode pepersaus en de uitgelekte kikkererwten toe en laat met het deksel op de pan circa 8 minuten stoven.
Marokkaanse Kip is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept