Zalm `Wellington`

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid elk portie zalm met wat zout en peper uit de molen. Leg op elk plakje bladerdeeg een portie zalm. Omwikkel elk stuk zalm (langs de zijkanten) met een plak gerookt spek. Vouw de randen van het deeg langs de zalm naar boven en knijp de hoeken samen, zodat een goed passend, open bakje rond de zalm ontstaat. De hoekpunten kun je omvouwen naar opzij of boven. Besprenkel de bovenkant van de zalm met wat druppels citroensap en strooi er wat groene kruiden naar keuze over. Bedek de zalm met een klein plakje boter of kruidenboter. Plaats de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak het geheel ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi gekleurd is.

Zalm `Wellington` is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept