Poolse Stoofschotel

8
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de gedroogde paddestoelen en pruimen 30 minuten weken in kokend water en giet ze dan af. Snijd het vlees in blokjes en schep ze door de bloem. Verhit de olie in een grote vuurvaste braadpan en fruit de uien 10 minuten. Schep de uien uit de pan. Bak het vlees in gedeelten in 5 minuten bruin, schep het uit de pan en zet het weg. Voeg de madera toe en laat die al roerende 3 minuten zachtjes koken. Doe het vlees weer in de pan met de ui, zuurkool, tomaten, kruidnagels, kaneel, laurier, dille, porcini en prruimen. Schenk de bouillon erbij en breng het op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is. Kook de stoofschotel de laatste 20 minuten zonder deksel, zodat het geheel wat indikt. Strooi de peterselie over het gerecht. Serveer het direct met krieltjes en peterselie.

Poolse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse stoofschotel (bigos)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse cheesecake
Bekijk recept
Poolse Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept