Parelhoen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de binnenkant van de parelhoen met zout en peper en doe er het blaadje laurier in. Leg het ontbijtspek over de borst en bind dit met een touwtje om de parelhoen. Smelt 40 gram boter in een pan en braad hierin de parelhoen rondom bruin. Maak de sjalotjes schoon, hak ze fijn en doe ze bij het vlees in de pan. Flambeer dit met vieux of cognac, doe de deksel op de pan en laat het nog 40 minuten zachtjes pruttelen. Maak de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en bak ze in de rest van de boter. Haal na 25 min. pruttelen het bardeerspek weg, voeg de champignons bij het vlees en laat nog 15 min. verder gaar worden. Leg de parelhoen op een voorverwarmde schaal, maak het braadvocht aan met wat slagroom, laat de saus nog even zacht inkoken en schenk hem over de parelhoen.

Parelhoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept