Echte Ouderwetse Pindakaas Koekjes

0
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet 2 bakplaten in met een beetje boter.
  • 2 Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.
  • 4 Voeg het losgeklopte ei er beetje bij beetje toe, tot alles goed is vermengd.
  • 5 Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het pindakaasmengsel.
  • 6 Voeg de pindas toe en kneed alles met de vingers tot een zacht deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • 7 Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken. Druk de balletjes iets aan.
  • 8 Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 graden C. goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

Echte Ouderwetse Pindakaas Koekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Erwtensoep
100 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bonenstamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept