Egyptische Aubergineschotel

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150?C. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, bestrooi ze met zout en laat ze ? 15 minuten uitlekken. Strooi een laagje bloem in een schotel. Dep de aubergineplakken droog, haal ze door de bloem en bak ze aan beide kanten aan in olie. Neem ze uit de pan. Fruit het lamsgehakt, de ui en de knoflook in twee eetlepels olie. Roer goed door elkaar met een vork en kruid met zout, cayennepeper en een mespuntje kaneel. Leg in een beboterde vuurvaste schotel afwisselend lagen rijst, gehakt en aubergine. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag rijst en overgiet die met de losgeklopte eieren. Zet de schotel een half uurtje in de oven tot het gerecht mooi goudbruin gekleurd is.

Egyptische Aubergineschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met feta en tijm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aubergineschotel met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische Spiesjes (lamsvlees, Barbecue)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Egyptische Bowl
10-20 min -
Bekijk recept
Ful Medames, Egyptische Bruine Bonen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept