Marokkaanse Kip In Zoete Tomatensaus

8
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de peper, safraan, gember, knoflook en olie in een kom en schep alles om. Doe de stukken kip in een zuurbestendige schaal en wrijf ze in met het mengsel. Dek de schaal af en zet een nacht in de koelkastDoe de kip met de marinade, de uien en het water in een ruime pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Voeg de tomaten, 1/2 lepel van de kaneel en wat zout toe. Laat de kip nog circa 30 minuten sudderen onder regelmatig omdraaien tot hij gaar is. Neem de gare kip uit de pan en zet weg.Laat de saus op een hoog vuur inkoken onder regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Doe de honing en de overgebleven halve eetlepel kaneel in de saus wanneer die gebonden is en de olie naar boven drijft. Laat de saus nog even koken. Doe de kip terug in de saus en laat opwarmen.Doe de kip en de saus in een voorverwarmde dienschaal. Strooi er het zaad over en dien onmiddellijk op.

Marokkaanse Kip In Zoete Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept