Mascarpone Amarettoijs

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vanillestokje plat drukken en in de lengte halveren. Merg uit vanillestokje schrapen en bewaren. Melk en vanillestokje aan de kook brengen en melk van vuur af afgedekt ? 10 minuten laten trekken. Vanillestokje verwijderen. Vanillemerg, eidooiers en suiker in kom tot luchtig, schuimig mengsel kloppen. Melk opnieuw aan de kook brengen en 1/3 deel van hete melk bij dooiermengsel schenken. Mengsel in pan terugdoen en op heel zacht vuur onder voortdurend roeren laten binden (let op, niet laten koken). Pan van vuur nemen, mengsel zeven en onder regelmatig roeren laten afkoelen. Mascarpone loskloppen met amandellikeur en door afgekoeld vanillemengsel roeren. Mengsel in ijsmachine in ? 30 minuten tot ijs draaien of in ijslaatje in ? 6 uur laten bevriezen. Bij bevriezen in ijslaatje ijs tussendoor 2-3 keer met vork losroeren.

Mascarpone Amarettoijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterkoekjes-amarettoijs
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept