Gevulde Varkensfilet

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de varkensfilet aan een lange zijkant open, maar laat het vlees aan de andere kant nog aan elkaar zitten. Klap open en besmeer de binnenkant met mosterd. Doe er de appelvulling in, klap de helft weer terug en bind het op zoals bij een rollade. Zorg dat er geen appelvulling uit kan. Verhit een klont bakboter in een braadpan en braad de filet op hoog vuur even kort aan. Laat het vlees daarna op zacht vuur, met het deksel op een kiertje, in ca. 45 min. gaar worden. Keer het zo nu en dan. Als het te bruin dreigt te worden nog een klontje boter toevoegen of een beetje appelsap of cider. Als het vlees klaar is op een vel aluminiumfolie leggen en beide kanten bestrooien met zout en peper. Vouw de folie rondom het vlees dicht en laat 10 min. rusten. Maak onderwijl de saus: voeg de cider (of appelsap) toe aan de braadboter samen met de creme fraiche. Voeg een beetje bouillonpoeder toe en een theel. mosterd (of meer, gewoon even proeven). Laat dit wat inkoken.

Gevulde Varkensfilet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept