Kip Calcutta

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kip in 6 stukken verdelen, deze met zout en peper bestrooien, besprenkelen met citroensap en dit een half uurtje laten intrekken. In de natgemaakte Romertopf enkele scheutjes becel schenken en hierop de stukken kip schikken. Deksel op de schotel leggen en deze in een koude oven plaatsen, die op 220 graden C instellen en de kip 40 minuten laten smoren. De sinaasappelen schillen, in kleine stukjes snijden, mengen met de kerrie, nootmuskaat, gemberpoeder en een beetje citroensap. Dit mengsel over de kip uitgieten, de schotel weer sluiten en de kip nogmaals een uur laten sudderen. Het vocht in een pannetje gieten, afmaken met de zure room de chutney en de eidooier, zout en peper naar smaak. Intussen de kip in de oven zonder deksel een bruin korstje laten krijgen in ongeveer 10 minuten. Opdienen met rijst en de saus.

Kip Calcutta is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kip Calcutta
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip Calcutta
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Roerei Calcutta
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jhal Fraizi
0 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept