Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in kokend water met zout. Maak de prei schoon, verwijder het buitenste blad en snijd de prei in ringen. Wassen in ijskoud water. Snijd de gewassen paksoi in grove stukken en splijt het citroengras doormidden. Knoflook schoonmaken en fijnhakken. Zet de wok op hoog vuur, doe dit pas als je alle ingrediënten klaar hebt staan. Wokken is eten, niet wachten. Verwarm de olie en wok de garnalen snel zodat ze een kleurtje krijgen. Voeg daarna ook de grof gehakte knoflook, Thaise curry en het gespleten citroengras toe. Daarna afblussen met water zodat de smaken goed loskomen. Haal de garnalen vervolgens even uit de wok. Voeg nu op hoog vuur de groenten toe en maak deze snel beetgaar. Als je geen wokbrander hebt, geen paniek. Wok op de grootste pit, maar niet te veel tegelijk, anders gaat het gerecht sudderen in plaats van bakken. Voeg de garnalen weer bij de groenten, doe de kokosmelk erbij. Alles snel aan de kook brengen en serveren in een warme kom. Als het nodig is, zout en peper toevoegen. Een schaaltje gestoomde of gekookte Thaise rijst erbij maakt dit gerecht helemaal af.

Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept