Pitabrood

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het deeg op een flink bestrooide bebloemde ondergrond jeggen en kneden tot het glad en elastisch aanvoelt. Het deeg in een met olie ingevette schaal leggen, met plasticfolie afdekken en er een keukendoek over leggen. 20 Minuten op een warme plek laten staan tot de dubbele hoeveelheid deeg is bereikt. Het deeg nogmaals kneden en in ongeveer 12 gelijke portie′s verdelen. Elk portie tot een schijf van 5 mm dikte uitrolen en op een ingevette bakplaat leggen. Met water bestrijken en 20 minuten laten rijzen. Als het deeg is uitgedroogd nogmaals bestrijken met wat water en 4 - 5 minuten bakken . Pittabrood hoort zacht, licht van kleur en hol van binnen te zijn. Warm serveren.

Pitabrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Melitzanosalata
20 min Snack
Bekijk recept
Peterseliedipsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Melitzanosalata
20 min Snack
Bekijk recept
Peterseliedipsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
50 min Bijgerecht
Bekijk recept