Lekkerbek met zoetzure ananassaus

4
20 - 30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze in de oven onafgedekt in 15 minuten warm worden. (Of leg ze in een ruime koekenpan - met anti-aanbaklaag - en laat ze op een laag vuur warm worden. Zonder deksel want met deksel wordt het korstje om de vis zacht!) . Maak ondertussen de saus: Pel de ui en snijd deze in 12 dunne partjes. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) diagonaal in stukjes van 3 centimeter. Verhit de slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de partjes ui 5 minuten op een laag vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de ananas met het sap uit het blikje, de chilisaus, de azijn en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook. Roer van het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water een papje zonder klontjes en voeg dit al roerend aan de pan toe. Laat de saus een paar minuten zachtjes koken. Geregeld roeren. Leg de lekkerbekjes op 4 warme borden en schep de saus ernaast. Lekker met mie en Chinese kool. Wijntip: Alsace Gewurztraminer, kruidige krachtige witte wijn.

Lekkerbek met zoetzure ananassaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tropisch toetje
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Botersla met aardappel-kerriesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteburger met kerrie-mangosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dekselse wafels
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen A La Lekkerbek.
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Lekkerbek
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes
0 min
Bekijk recept