Haringsushi met wortel en gember

< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de haringfilets los. Snijd de norivellen bij op de lengte van de haring. Leg een norivel op het sushimatje en leg vervolgens een haringfilet met de huidzijde op het norivel. Verdeel wat fijngehakte gember over de haringfilet en leg over de hele lengte van de haringfilet reepjes geraspte wortel met daarop 4 bieslooksprietjes. Leg hier weer een haringfilet op met de huidzijde aan de bovenkant en met de staartkant aan de andere kant. Rol met behulp van het sushimatje de nori met haring stevig op. Bevochtig de rand van het norivel met wat water en plak deze vast. Wikkel de rol in plastic folie. Maak zo nog drie rollen en bewaar ze minstens 1 uur in de koelkast. Snijd de rollen met een groot scherp mes elk in 4 stukken. Zet de sushi rechtop op een schaal. Meng de sojasaus en sesamolie met wat peper in een klein schaaltje en zet dit bij de sushi.

Haringsushi met wortel en gember is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Haringsushi
40 min Snack
Bekijk recept
Haringsushi
20-30 min -
Bekijk recept