Gegrilde rode poon met sinaasappel

2
20 - 30 min -
-
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel. Verwarm de vengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar worden, keer ze halverwege. Serveer de vissen gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten. Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook. Wijn Een Pinot Gris d’Alsace heeft precies de ‘beet’ en de verfijnde pit die bij deze poon passen.

Gegrilde rode poon met sinaasappel is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept