Gegrilde oesters met citroen-korianderroom

4
20 - 30 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle oesterschelpen los. Zet de schelpen met de oesters erin op de bakplaat. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en maal er peper boven. Klop de slagroom half stijf en spatel de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de koriander en de helft van de kaas erdoor. Schep de room op de oesters en verdeel de rest van de kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de rucola over 4 borden en zet de oesterschelpen erop.

Gegrilde oesters met citroen-korianderroom is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kip picadillo met korianderroom
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met kip en korianderroom
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Oesters Met Citroen-korianderroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appel-Pompoensoep Met Korianderroom
30-60 min -
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept