Fondue in olie

1
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus. Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin. Oriëntaalse dipsaus meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries). Tips voor fondue in olie Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden. Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provençaalse kruiden.

Fondue in olie is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept