Indiaase Visballetjes Met Curry Van Kool

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de visballetjes de vis (afgedekt) in de magnetron 4-5 minuten op 100% net gaar koken. De aardappel wassen, verscheidene malen inprikken en op een stukje keukenpapier in de magnetron 3-4 minuten op 100% beetgaar koken. In aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten nagaren en de schil verwijderen. Een ui pellen en zeer fijn snipperen. Een centimeter van de gemberwortel schillen en eveneens zeer fijn snipperen of raspen. Het zaad en de zaadlijsten van een van de Spaanse pepers verwijderen, het vruchtvlees wassen en zeer klein snijden. De korst van het brood verwijderen en het brood klein snijden. De vis met de aardappel fijn prakken. De ui, gemberwortel, peper, het brood, ei en zout erdoor mengen en van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot draaien. De balletjes in een grote ondiepe schaal naast elkaar leggen en (afgedekt) in de magnetron 5-7 minuten op 70% stevig laten worden. De balletjes halverwege omdraaien. Voor de curry de nerven van de groene kool verwijderen en de kool fijn snijden. De ui pellen en fijn snipperen. Het zaad en de zaadlijsten van de tweede peper verwijderen, het vruchtvlees wassen en klein snijden. De gemberwortel schillen en raspen. De olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. Het kerriepoeder, de ui en peper erdoor roeren en (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen tot de ui glazig is. Het stukje kaneel met de kool erdoor scheppen en (onafgedekt) in ca. 5 minuten op 100% zacht laten worden. De kokosmelk erop schenken en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 70% verwarmen. Tussendoor twee maal door roeren. De visballetjes voorzichtig erdoor scheppen en alles (afgedekt) nog ca. 5 minuten op 70% doorwarmen. Het stukje kaneel verwijderen. Serveren met gekookte rijst.

Indiaase Visballetjes Met Curry Van Kool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Samosas
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Indiaase Kipcurry
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gekruide Gehaktballetje Met Rijst
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept