Champignons De Provence

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de champignons schoon . Snijd grotere exemplaren in vieren. Breng wijn, limoen of citroensap en 2 eetlepels olie aan de kook. Pers de knoflook er boven uit en voeg wat zout en peper toe. Laat de champignons 5 a 7 minuten in het mengsel koken. Neem de pan van het vuur en laat de paddestoelen in het kookvocht koud worden. Halveer de tomaten. Verwijder de kernen, het zaad en het vocht. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd de bacon eveneens in piepkleine blokjes. Laat de koud geworden champignons op een zeef uitlekken. Verhit 1 eetelepel olie en bak de baconblokjes er, onder voortdurend omscheppen, zo lang in tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Schep de tomaten door de champignons.

Champignons De Provence is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met abrikozen en rozemarijn
35 min
Bekijk recept
Gemakkelijke geitenkaasrolletjes
20 min-
Bekijk recept
Lasagne presto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Anguille De Provence
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept