Erwtensoep XL

6
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was en zet de spliterwten en de hamschijven op met koud water en laat het water aan de kook komen. Temper het vuur en schuim af. Voeg het spek in blokjes toe, leg de deksel op de pan en laat de spliterwten een uurtje zachtjes koken. Snijd intussen de knolselderij en de prei zo klein mogelijk evenals de wortel en de bladselderij. Snipper de ui ragfijn en fruit de snippers met de uitgeperste knoflook goudgeel in een beetje boter. Voeg selderijknol, prei, wortel, bladselderij, vleesbouillon-tabletten, maggiblokjes, rookworst in stukjes, peper zout rozemarijn en tijm aan de soep toe en laat de soep nog ruim een half uur zachtjes koken. Neem de hamschijf uit de soep en snijd het vlees in stukjes en voeg ze weer aan de soep toe. Strooi royaal vers gehakte peterselie aan de soep toe. Heerlijk met sneetjes roggebrood en Parmezaanse ham.

Erwtensoep XL is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nasi XL
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept