Verhit een (braad)pan en laat de boter heet worden. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Schep de uien er door en laat ze 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg daarna het met twee vorken losgehaalde gehakt toe en laat het zolang zachtjes bakken tot het in kruimels uiteenvalt en de oorspronkelijke kleur heeft verloren. Voeg de paprikapoeder toe en schep alles enkele malen om. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan het gehaktmengsel met het tomatensap.Voeg het halve bouillontablet toe. Breng alles, onder voortdurend roeren aan de kook. Temper de warmtebron. Laat alles 15 minuten zachtjes sudderen. Laat intussen de bruine bonen op een zeef uitlekken. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout entof peper toe. De saus mag hierna niet meer aan de kook komen. Schep de uitgelekte bruine bonen door de saus en laat ze in ca. 5 minuten door en door warm worden. Schep er vlak voor het opdienen de preiringetjes door.