MASCARPONE TAART.

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de biscuit: Klop 6 eiwitten tot sneeuw, klop de dooiers met de suiker en meng er voorzichtig het wit door. Voeg geleidelijk het gezeefde en gemengde meel en zetmeel toe. Wanneer u een glad deeg bekomt, in een flink ingeboterde taartvorm met verwijderbare bodem gieten en ? 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven laten bakken. Stort het biscuit, laat afkoelen en snijd het in drie schijven die u doorweekt met koffie. Klop 3 eiwitten tot sneeuw, klop de eierdooiers met de suiker en daarna de mascarpone. Wanneer dit romige mengsel glad wordt, mengt u er voorzichtig de sneeuw door. Rasp de chocolade grof. Leg de onderste schijf op een schotel en bedek met de bekomen creme en geraspte chocolade. Leg hierop de middelste schijf, bedek met creme en chocolade en leg daarop de bovenste schijf. Bedek de randen en het oppervlak heel goed met creme en chocolade. Laat meerdere uren rusten op een koele plaats alvorens op te dienen.

MASCARPONE TAART. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept