Griekse Eenpans-ovenschotel

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Pasta afgieten en laten afkoelen. Olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin 3-4 minuten zachtjes bakken. Lamsgehakt ca. 8 min. zachtjes meebakken. Tomaat, olijven, ham, salami, basilicum, tijm en oregano toevoegen. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en kaneel. Creme fraiche en 3 eieren losroeren en van vuur door gehaktmengsel roeren. Geheel laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg verdelen in 2 X 3 plakjes, Deeg met een beetje bloem uitrollen tot 2 flinke deeglappen. 1 deeglap op bodem van ovenschaal leggen. Met vork gaatjes in deegbodem prikken. Helft van koude pasta op deeg scheppen, Gehaktmengsel op pasta scheppen, afdekken met rest van pasta. Ovenschaal afdekken met 2e deeglap. 1 ei loskloppen met wat kerrie en wat zout. Deeg bestrijken met eimengsel. Gaatje van 1 1/2-2 cm in deegdeksel maken. Hierin schoorsteentje van aluminiumfolie steken, zodat vocht kan ontsnappen, Gerecht in midden van oven in ca 40 minuten gaar bakken.

Griekse Eenpans-ovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept