Auberginepuree Met Room En Kaas

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grill voor of de oven voor op 230 graden C.. Leg de aubergines op een bakplaat en grilleer of bak ze 30-40 minuten onder af en toe omkeren tot ze gaar zijn. Neem ze uit de oven, laat even afkoelen en verwijder het vel. Doe het vruchtvlees in een kom en prak het met een vork tot een gladde puree. Doe het anders in een keukenmachine en draai tot een gladde puree. Doe de puree in een vergiet en laat enkele minuten uitlekken. Doe wat citroensap over de puree om de kleur mooi te houden.Verhit de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Roer er de bloem door en roerbak 2-3 minuten. Giet er al kloppend geleidelijk de warme melk of room bij. Blijf 3-5 minuten kloppen tot de saus dik is.Schep er de aubergine puree door en laat het mengsel doorwarmen. Schep er vervolgens de kaas door en breng op smaak met peper en zout.Schep de aubergine puree over op een voorverwarmde dienschaal, bestrooi met peterselie en dien op.

Auberginepuree Met Room En Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept