Macaronisoep

6
10-20 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de macaroni in de boullion volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar (als je al gekookte macaroni gebruikt moet je hem pas op het laatst toevoegen). Smelt de boter in een grote soeppan op halfhoog vuur. Roer de bloem erdoor. Roer scheut voor scheut de melk en room erdoor, blijf roeren en roer de klonten eruit, je krijgt een soort dikke ragout. Voeg wat foelie en nootmuskaat toe (niet te veel). Roer scheut voor scheut de hete boullion met macaroni erdoor. Als de soep te waterig en dun is bind dan met wat maizena en een scheutje room. Breng de soep op smaak met zout en peper, als er te weinig foelie en nootmuskaat in zit voeg dan wat meer toe. Warm de soep nog een paar minuten goed door en schenk hem in 6 kommen.

Macaronisoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Macaronisoep met tomatenciabatta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgette-macaronisoep
20-30 min -
Bekijk recept
Macaronisoep
30-60 min -
Bekijk recept

Macaronisoep met tomatenciabatta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgette-macaronisoep
20-30 min -
Bekijk recept
Macaronisoep
30-60 min -
Bekijk recept